Batterijen.... waarom onze auto's niet zonder kunnen.

Omdat de batterij een belangrijk onderdeel van de auto is, en dat weten we allemaal. Je zal maar eens startproblemen hebben op een koude maandagmorgen. Hier lees je wat de precieze taak van de batterij is en hoe je de levensduur van je batterij aanzienlijk kan verlengen.

De koude winterperiode is voor Geert het drukste seizoen. Van alle pannens en problemen met de auto staan startproblemen helemaal bovenaan. Hoe kunnen we dit vermijden en waarvoor dient die batterij of accu? Wat is de te verwachten levensduur? Hoe moet ik ze verzorgen? En waarop moet ik letten bij koud weer?

Wat is de taak van een autobatterij?

Een batterij moet de energie die de alternator produceert, opslaan om die op een later tijdstip weer vrij te geven. De belangrijkste taak is uiteraard om de motor te laten ronddraaien tijdens het starten.

Los daarvan heeft de batterij nog heel wat andere taken, want ze voedt een groot aantal accessoires in de wagen. Tal van onderdelen zoals de vele detectoren, radio en ABS, kunnen slechts stabiel werken met een degelijke batterij.

En dan hebben we het nog niet over de stop-start technologie, want voor dat systeem is een nieuwe generatie batterijen nodig. Kortom... onmisbaar element waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Geert Raes.

BANDEN RAES

© Copyright 2018  - All Rights Reserved