Banden Raes


Ga naar de inhoudsopgave

Winterbanden

Winterbanden


Winterbanden, het hoe en waarom !
Voorkom aquaplanning

Nu de herfst is aangebroken, zorgen hevige regenbuien voor natte, gevaarlijke wegen. De kans op aquaplaning is dan ook zeker aanwezig. En afgevallen, glibberige bladeren die op de weg liggen, vergroten deze kans nog meer. Banden spelen hierbij een zeer belangrijke rol; die zijn namelijk de enige verbinding tussen je auto en het wegdek. Er zijn banden die de kans op aquaplaning aanzienlijk kunnen verminderen. Hiervoor hoef je je huidige banden niet weg te doen.

Niet alleen in de winter...

Banden die bij uitstek geschikt zijn voor regenachtige periodes zoals in onze herfst en winter, zijn de zogenaamde 'winterbanden'. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn winterbanden niet alleen bedoeld voor de winter, maar ook voor herfst en vroege lente. Zodra de temperatuur rond de + 7C is, zijn de prestaties van winterbanden al beter dan 'gewone' banden.

Weinig kosten meer veiligheid...

Wij adviseren uit oogpunt van veiligheid dan ook de winterbanden elk jaar in oktober onder de auto te laten monteren. Doordat de 'gewone' banden gedurende een half jaar niet gebruikt worden, gaan ze twee keer zo lang mee. Conclusie: winterbanden kosten in principe vrijwel niets extra, terwijl ze wel veel meer veiligheid bieden

Herfst en winter...

Ook wanneer de temperatuur boven de + 7C komt, rijdt u met winterbanden zeer veilig. Dit komt door het profiel van de band, dat erop ingesteld is om veel water als het ware van de band af te ' slaan'.

Betere grip...

Een ander belangrijk gegeven van de winterband is het feit dat er silica aan de band is toegevoegd. Daardoor ontstaat er een zogenaamde thermo-elastische rubbersamenstelling die zeer gunstig is voor banden bij temperaturen van + 7C en lager. Hierdoor blijft de band namelijk onder meer langer grip houden, is meer koersvast, heeft een betere wegligging en heeft u minder kans op aquaplaning.
Vergelijken we de winterband met een gewone band, dan is de gewone band stugger naarmate de temperatuur lager wordt. Als gevolg daarvan verliest deze geleidelijk zijn grip. Ook is het profiel van de zomerband minder geschikt om regen, sneeuw en vuil te verwijderen.

eXTReMe Tracker

Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu